Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Non plus ultra

2017. április 29. - rodekri

És tényleg: elkészíteni semmiség, viszont ultrafinom!

Hozzávalók: 25 dkg puha margarin, 3 tojás (külön a sárgája és a fehérje), 25 dkg liszt, 25 dkg porcukor, kevés rumaroma, kevés citromlé.

A margarint keverd habosra kb. két evőkanálnyi porcukorral, add hozzá a tojások sárgáit, és lassan add hozzá a lisztet, lágy, gyúrható tésztát kell kapnod. Pici rumaromával ízesítheted, de nem muszáj. Vékonyra nyújtsd ki és egy kerek formával szaggasd kis kekszekre.

Gyújtsd be a sütőt kicsi lángon.

A tojások fehérjéit a maradék porcukorral és kevés citromlével verd kemény habbá. Érdemes gőz felett, jobb lesz az állaga. Egy habnyomóval vagy kiskanállal tégy minden keksz tetejére kevés habot, épp csak annyit, hogy a közepén legyen, mert ha túl lágy, sütés közben lefolyik.

Tedd be a sütőbe, és lassú tűzön, néhány perc alatt süsd aranysárgára. Folyamatosan figyelj rá, mert megéghet!

A kész kekszeket kettesével ragaszd össze némi lekvárral (barack a legjobb), és hagyd állni rövid ideig.

 

Sokáig úgysem áll a tálcán.... :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr5212468085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása