És tényleg: elkészíteni semmiség, viszont ultrafinom!
Hozzávalók: 25 dkg puha margarin, 3 tojás (külön a sárgája és a fehérje), 25 dkg liszt, 25 dkg porcukor, kevés rumaroma, kevés citromlé.
A margarint keverd habosra kb. két evőkanálnyi porcukorral, add hozzá a tojások sárgáit, és lassan add hozzá a lisztet, lágy, gyúrható tésztát kell kapnod. Pici rumaromával ízesítheted, de nem muszáj. Vékonyra nyújtsd ki és egy kerek formával szaggasd kis kekszekre.
Gyújtsd be a sütőt kicsi lángon.
A tojások fehérjéit a maradék porcukorral és kevés citromlével verd kemény habbá. Érdemes gőz felett, jobb lesz az állaga. Egy habnyomóval vagy kiskanállal tégy minden keksz tetejére kevés habot, épp csak annyit, hogy a közepén legyen, mert ha túl lágy, sütés közben lefolyik.
Tedd be a sütőbe, és lassú tűzön, néhány perc alatt süsd aranysárgára. Folyamatosan figyelj rá, mert megéghet!
A kész kekszeket kettesével ragaszd össze némi lekvárral (barack a legjobb), és hagyd állni rövid ideig.
Sokáig úgysem áll a tálcán.... :-)