Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Néger kocka - Rama süteményeskönyv

2017. április 29. - rodekri

Egyetlen szó: huh!

Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, 3,5 dkg kakaópor, késhegynyi sütőpor a tésztához; 4 tojásfehérje és 20 dkg  porcukor a habhoz; 5 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor és 10 dkg margarin, szükség szerint kanálnyi víz a mázhoz.

A margarint keverd habosra a porcukorral és add hozzá a tojássárgákat. A fehérjéből és a kristálycukorból verj kemény habot és keverd hozzá a sárgás-cukros masszát, majd a isztet - sütőport és a kakaóport. Kikent, lisztezett tepsiben süsd meg kb. 200 fokon, 15-20 perc alatt.

A hab hozzávalóit gőz felett verd fel és kend a langyos piskótára.

A mázhoz pici lábasban olvaszd fel a margarint, folyamatos keverés közben add hozzá a kakaót és a cukrot, ha sűrű, ici-pici vízzel lazíthatod. Óvatosan folyasd a hab tetejére.

Ha kihűlt, már fogyaszthatod is.

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2912467991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása