A Nők Lapjában tavaly októberben jelent meg egy recept az általam nagyon tisztelt gasztrobloggertől ezzel a címmel: "Születésnapi fogások gyorsan és könnyen". Mit tesz Isten, Dórikám születésnapja épp közeledett, és a gyerek imádja a csokoládékülönlegességeket... Nosza!
Hozzávalók: 5 tojás, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt; a csokikrémhez: 15 dkg étcsokoládé, 15 dkg vaj, 4 dl habtejszín, és narancslekvár, ami nekem van itthon készen, ha szeretnéd, a receptjét elolvashatod a Befőzés menüpontban!
A tésztához a tojásokat a cukorral keverd habosra, habverővel, fehéredésig, míg habos és könnyű nem lesz. Keverd hozzá a lisztet, majd egy 18-as átmérőjű tortaformában süsd meg. Mint a fotókon látod, én tepsiben sütöttem, és téglalap alakúra vágtam, az élvezeti értékét nem befolyásolja :-)
A csokikrémhez olvaszd fel a csokit vízfürdő felett, kíméletesen, majd keverd hozzá a vajat, hogy az is beleolvadjon. Keverd simára, hagyd kihűlni. Verd kemény habbá a tejszínt és ezt is keverd el a csokikrémmel. Tapasztalat: tényleg érdemes megvárni, amíg a csoki kihűl!!!!
Összeállítás: a kihűlt piskótát vágd több vékony részre, majd a tésztát először kend meg narancslekvárral és csokikrémmel. Jöhet az újabb réteg piskóta - lekvár - csoki, ha ügyes vagy, akkor az oldalára és a tetejére bőven marad a csokikrémből. 1-2 óra hűtés után, tejszínhabbal.... Nyami!