Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Milánói spagetti - Apa receptje

2017. április 29. - rodekri

Most idegen tollakkal ékeskedem, mert ez a kaja a férjem reszortja. Olyan finoman készíti, hogy nem is csinálhatja más.... :-)

Hozzávalók: spagetti, paradicsomszósz, hagyma, fokhagyma, gomba, sonka, oregano, bazsalikom, só, bors, pici cukor, vaj.

Olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg rajta először a vöröshagymát, majd kb. 5 perc után tedd hozzá az apróra vágott fokhagymát is. Ha már finoman átpirult, szórd bele és süsd meg a kockára vágott sonkát, majd a végén a kicsire feldarabolt gombát is. Párold át úgy, hogy a gomba ehető legyen. Fűszerezd meg sok-sok oreganóval, bazsalikommal, sózd meg, tegyél rá őrölt vegyes borsot is. Öntsd fel paradicsomszósszal, ehhez érdemes tenni egy pici cukrot, és forrald át az egész öntetet.

Közben főzd meg a spagettit.

Keverd össze a szószt és a tésztát, keverj közé némi reszelt sajtot. Tedd egy tűzálló tálba, majd először lefedve, később fedő nélkül told be a sütőbe, kb. 40 percre, nem túl magas hőfokon. Addig pirítsd, amíg a sajt pirosra sül a tetején.

Sok-sok sajttal tálald.... :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr312467723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása