Most idegen tollakkal ékeskedem, mert ez a kaja a férjem reszortja. Olyan finoman készíti, hogy nem is csinálhatja más.... :-)
Hozzávalók: spagetti, paradicsomszósz, hagyma, fokhagyma, gomba, sonka, oregano, bazsalikom, só, bors, pici cukor, vaj.
Olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg rajta először a vöröshagymát, majd kb. 5 perc után tedd hozzá az apróra vágott fokhagymát is. Ha már finoman átpirult, szórd bele és süsd meg a kockára vágott sonkát, majd a végén a kicsire feldarabolt gombát is. Párold át úgy, hogy a gomba ehető legyen. Fűszerezd meg sok-sok oreganóval, bazsalikommal, sózd meg, tegyél rá őrölt vegyes borsot is. Öntsd fel paradicsomszósszal, ehhez érdemes tenni egy pici cukrot, és forrald át az egész öntetet.
Közben főzd meg a spagettit.
Keverd össze a szószt és a tésztát, keverj közé némi reszelt sajtot. Tedd egy tűzálló tálba, majd először lefedve, később fedő nélkül told be a sütőbe, kb. 40 percre, nem túl magas hőfokon. Addig pirítsd, amíg a sajt pirosra sül a tetején.
Sok-sok sajttal tálald.... :-)