HIdd el, cseppet sem bonyolult, bár kissé munkaigényes süti, és tényleg majdnem egy méter.....
Hozzávalók a tésztához: 4 tojás - szétválasztva, 28 dkg liszt, 28 dkg cukor, 1,7 dl olaj, 1,7 dl víz, narancs- és citromhéj. A tojássárgákat összekeverjük cukorral, jó habosra, hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd lassan keverve a lisztet is. A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük a masszával.
Két egyforma őzgerincformára lesz szükség, ezeket kibéleljük sütőpapírral, majd a piskótatészta felét beleöntjük az egyikbe. A maradékhoz kakaóport keverünk - nem írok mennyiséget, mert a minőségétől függ, hogy mennyi kell, szép barna tésztát kell kapnunk. Ezt a tésztát a másik őzgerincbe öntjük, és lassú tűzön megsütjük a két formát.
A krémhez 1 zacskó rózsaszín pudingot (mi punccsal szeretjük) elkészítünk cukor nélkül és csak 3 dl tejjel, hogy jó sűrű legyen. 15 dkg margarint meglágyítunk és kikeverjük habosra 20 dkg porcukorral. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a vajas, cukros krémmel, egyenletes állagúra, és betesszük a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon. Egy fél óra elég.
Közben a kihűlt piskótát tálcára borítjuk és egyforma, kb. ujjnyi szeletekre vágjuk. A krémet felváltva a fehér és barna szeleteket közéjük kenjük és szorosan összenyomkodjuk a sütit. A tetejére csokoládét olvasztunk, kicsi olajjal elkeverjük, hogy szép fényes legyen, majd egyenletesen rálocsoljuk a sütire, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Fontos! Ferdén kell szeletelni, hogy a rétegek minden szeletben jól látsszanak!