Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Méteres kalács

2017. április 29. - rodekri

HIdd el, cseppet sem bonyolult, bár kissé munkaigényes süti, és tényleg majdnem egy méter.....

Hozzávalók a tésztához: olvasd el a Panni néni kakaós kevert sütije című receptet!

Két egyforma őzgerincformára lesz szükség, ezeket kibéleljük sütőpapírral, majd a piskótatészta felét beleöntjük az egyikbe. A maradékhoz kakaóport keverünk - nem írok mennyiséget, mert a minőségétől függ, hogy mennyi kell, szép barna tésztát kell kapnunk. Ezt a tésztát a másik őzgerincbe öntjük, és lassú tűzön megsütjük a két formát.

A krémhez 1 zacskó rózsaszín pudingot (mi punccsal szeretjük) elkészítünk cukor nélkül és csak 3 dl tejjel, hogy jó sűrű legyen. 15 dkg margarint meglágyítunk és kikeverjük habosra 20 dkg porcukorral. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a vajas, cukros krémmel, egyenletes állagúra, és betesszük a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon. Egy fél óra elég.

Közben a kihűlt piskótát tálcára borítjuk és egyforma, kb. ujjnyi szeletekre vágjuk. A krémet felváltva a fehér és barna szeleteket közéjük kenjük és szorosan összenyomkodjuk a sütit. A tetejére csokoládét olvasztunk, kicsi olajjal elkeverjük, hogy szép fényes legyen, majd egyenletesen rálocsoljuk a sütire, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Fontos! Ferdén kell szeletelni, hogy a rétegek minden szeletben jól látsszanak!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4912468019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása