HIdd el, cseppet sem bonyolult, bár kissé munkaigényes süti, és tényleg majdnem egy méter.....
Hozzávalók a tésztához: olvasd el a Panni néni kakaós kevert sütije című receptet!
Két egyforma őzgerincformára lesz szükség, ezeket kibéleljük sütőpapírral, majd a piskótatészta felét beleöntjük az egyikbe. A maradékhoz kakaóport keverünk - nem írok mennyiséget, mert a minőségétől függ, hogy mennyi kell, szép barna tésztát kell kapnunk. Ezt a tésztát a másik őzgerincbe öntjük, és lassú tűzön megsütjük a két formát.
A krémhez 1 zacskó rózsaszín pudingot (mi punccsal szeretjük) elkészítünk cukor nélkül és csak 3 dl tejjel, hogy jó sűrű legyen. 15 dkg margarint meglágyítunk és kikeverjük habosra 20 dkg porcukorral. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a vajas, cukros krémmel, egyenletes állagúra, és betesszük a hűtőbe, hogy kicsit összeálljon. Egy fél óra elég.
Közben a kihűlt piskótát tálcára borítjuk és egyforma, kb. ujjnyi szeletekre vágjuk. A krémet felváltva a fehér és barna szeleteket közéjük kenjük és szorosan összenyomkodjuk a sütit. A tetejére csokoládét olvasztunk, kicsi olajjal elkeverjük, hogy szép fényes legyen, majd egyenletesen rálocsoljuk a sütire, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Fontos! Ferdén kell szeletelni, hogy a rétegek minden szeletben jól látsszanak!