Nálunk mindenféle tésztaétel népszerű. Ez is.... (nosalty.hu)
Hozzávalók: 1 doboz (kb. fél kg) lasagne tészta (ne hagyd magad megtéveszteni, néha lebbencstésztaként látod a polcokon, a lényeg, hogy szép, nagy, lapos darabok legyenek benne!), 1 kg darált sertéshús, friss paradicsom vagy paradicsomkonzerv, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, némi gomba - 2-3 fej, 1 közepes paradicsompüré, cukor, oregánó, bazsalikom, petrezselyem, só, szerecsendió, kevés liszt, 10 dkg vaj, sajt, olaj.
A hagymát pirítsd meg olajon, add hozzá a fokhagymát és a sertéshúst, süsd jól át, és add hozzá a gombát, paradicsomot. Forrald át, keverd bele a paradicsompürét, a cukrot, sót, borsot, egyéb fűszereket. Fedő alatt főzd készre.
A vajat olvaszd fel, szórd bele és pirítsd meg a lisztet és engedd fel annyi tejjel, hogy mártás sűrűségű legyen a szósz - ez egyébként a klasszikus besamel mártás receptje. Sózd meg, borsozd finoman és reszelj bele kevés szerecsendiót.
A tepsiben némi olajra rétegezzük a hozzávalókat: egy sor nyers, száraz tészta (ne lepődj meg, megpuhul!), erre egy réteg hús, egy réteg szósz, amíg el nem fogy. A tetejére a mártás kerül, majd szórd meg ízlés szerint parmezánnal.
Lassú tűzön, lefedve kezdd el sütni, majd süsd szép pirosra, kb. egy óra kell neki.