A recept a Facebook-ról származik, már kering egy ideje, kipróbáltuk, és nagyon bejött :-)
Hozzávalók: 10 szem nagyjából egyforma, közepes krumpli, sonkaszeletek, baconszeletek, sajt, kolbász, hagyma vagy lilahagyma, olaj.
Alaposan mosd meg a krumpliszemeket, dörzsöld át a héjukat, majd egyforma távolságra vágj mindegyikbe úgy szeleteket, hogy az aljuk maradjon egyben. A tepsit borítsd be sütőpapírral, tedd rá a burgonyákat, kend át a felső részüket olajjal, sózd meg az egészet, majd önts alájuk a tepsibe vizet. Fedd be alufóliával és told a sütőbe. Sűrűn ellenőrizd, mert puhulásig többször kell alá vizet önteni. Légy türelmes, én 200 fokon bő egy órát pároltam a krumplikat.
Ha már puhák, akkor vedd le a fóliát és süsd a krumplikat kb. 20 percig. Sütés közben kicsit szétnyílnak a szeletek. Ezekbe szúrd bele a felszeletelt finomságokat: sonkát, füstölt és sima sajtot, hagymakarikákat, bacondarabokat, kolbászkarikákat, majd told vissza a sütőbe az egészet és legalább negyedórán át süsd még.
Tejföllel vagy ketchuppal, majonézzel, uborkával, salátával, mindenhogy finom....