Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Krumplinudli - szilvás gombóc

2017. április 29. - rodekri

Leves után, leves helyett, csak úgy... Bármikor.

Hozzávalók: minden 30 dkg főtt burgonyához kell 10 dkg liszt és 1 tojás, kis kávéskanálnyi só.

Gyúrd jól össze a hozzávalókat, lágy, csomómentes tésztát kell, hogy kapj. Most jön a türelemjáték: fél centi széles csíkokat kell sodorni, és ezt lisztes kézzel, lisztes késsel, lisztes deszkán kis darabokra vágni, majd lisztes tálcán tárolni, amíg a sós vízbe nem kerülnek.

Mikor kiszaggattad az összeset, - addigra már érdemes felforralni a vizet, - dobd lobogó sós vízbe, és főzd addig a nudlikat, amíg fel nem jönnek a víz tetetéjre.

Közben egy magas falú tepsiben egy kis olajat keverj össze zsemlemorzsával, majd tedd be a sütőbe, és sűrűn megkavargatva pirítsd meg egy kicsit.

A leszűrt nudlikat forgasd meg a pirított morzsában. Porcukorral és finom lekvárral - ellenállhatatlan!

A szilvás (vagy barackos) gombóc ugyanebből a tésztából készül, azt ki kell nyújtani, kis négyzetekre vágni és megtölteni, majd úgy kifőzni forró vízben.

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr8612468077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása