Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Csirkemell Royal módra - karácsonyi recept

2017. április 29. - rodekri

2016 Karácsony este - ez volt a vacsora. Minden ünnepi alkalomra szeretettel ajánlom, könnyű, gyors és különleges.

Hozzávalók: kb. 1 kg csirkemell, 3 cl brandy, 10-15 dkg reszelt trappista vagy ementáli sajt, 10 dkg darált dió, 15 dkg margarin, só, bors, dióhéj és kockacukor a tálaláshoz.

A csirkemellet vágd fel szeletekre, kissé klopfold ki, sózd és borsozd meg - lehetőleg frissen darált borssal, majd egy tálban locsold meg kb. 2 dl brandyvel. Fél órát hagyd állni, majd egy serpenyőben olvaszd fel a margarint és süsd át a hússzeletek mindkét oldalát.

Tedd a szeleteket tűzálló tálba vagy magasabb falú tepsibe, locsold meg a pecsenyelével és szórd rá a reszelt sajtot és a darált diót. Kb. 20 percig lefedve, majd fedő nélkül süsd meg, amíg a teteje szép piros nem lesz.

Krumplipürével, ünnepi alkalmakkor hercegnő burgonyával tálald. Látványként a végén, tálalás előtt a fél dióhéjakba helyezett kockacukrokat locsold meg a brandy maradékával és gyújtsd meg.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr7712467567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása