2016 Karácsony este - ez volt a vacsora. Minden ünnepi alkalomra szeretettel ajánlom, könnyű, gyors és különleges.
Hozzávalók: kb. 1 kg csirkemell, 3 cl brandy, 10-15 dkg reszelt trappista vagy ementáli sajt, 10 dkg darált dió, 15 dkg margarin, só, bors, dióhéj és kockacukor a tálaláshoz.
A csirkemellet vágd fel szeletekre, kissé klopfold ki, sózd és borsozd meg - lehetőleg frissen darált borssal, majd egy tálban locsold meg kb. 2 dl brandyvel. Fél órát hagyd állni, majd egy serpenyőben olvaszd fel a margarint és süsd át a hússzeletek mindkét oldalát.
Tedd a szeleteket tűzálló tálba vagy magasabb falú tepsibe, locsold meg a pecsenyelével és szórd rá a reszelt sajtot és a darált diót. Kb. 20 percig lefedve, majd fedő nélkül süsd meg, amíg a teteje szép piros nem lesz.
Krumplipürével, ünnepi alkalmakkor hercegnő burgonyával tálald. Látványként a végén, tálalás előtt a fél dióhéjakba helyezett kockacukrokat locsold meg a brandy maradékával és gyújtsd meg.
Jó étvágyat!