Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Carbonara - szénégető spagetti

2017. április 29. - rodekri

Megunhatatlan :-)

Hozzávalók: 1 csomag spagetti, 25 dkg sonka vagy bacon vagy füstölt hús, akár vegyesen is, 2 tojás sárgája, 4 dl főzőtejszín, 1 kis gerezd fokhagyma, 10 dkg sajt, vaj, olívaolaj, só, bors, sok szerecsendió.

A kockára aprított bacont/sonkát kevés olívaolajon pirítsd le. Főzd ki a spagettit sós vízben, közben egy tálban keverd össze a tojássárgákat, a tejszínt, a fűszereket (ha sós a sonka, akkor csak kevés sóval!), reszelj bele kb. 7 dkg sajtot és nyomd bele a fokhagymát. Forrald át és sűrítsd be kevés liszttel. A megfőtt tésztát öntsd nyakon a mártással, keverd hozzá a sült sonkát zsírjával együtt és rottyantsd át. Tálaláskor reszelt sajttal és frissen őrölt borssal kínáld.

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr5312467631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása