A gyerekeim számára Apa milánóija az etalon, de úgy gondolom, néha érdemes váltani, és nekem ezzel is sikerem volt....
Hozzávalók: 1 cs spagettitészta, 60 dkg darált sertés- vagy marhahús, 1 fej hagyma, 2 paradicsomkonzerv, bazsalikom, oregano, rozmaring, olívaolaj, 1 igazi paradicsom, némi sajt.
A tésztát tedd fel főni, a 12 perces szabály szerint.
A kb. két-három evőkanálnyi olívaolajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, majd tedd bele a húst. Szórd meg sóval, és a fűszerekkel, bátran, elbírja a finom ízeket! A megpirult húshoz keverd hozzá a paradicsompürét és a paradicsomkarikákat, majd engedd fel annyi vízzel, hogy még sűrű szósz állaga legyen, és forrald, amíg a hús teljesen puha lesz.
Alapvetően ezután rögtön tálalható, akár külön, csak a tészta tetejére locsolva, akár összekeverve a spagettivel, de ne sajnáld az időt, hogy még finomabb legyen. Egy tepsiben vagy cserépedényben rétegezd egymásra a tésztát egy-egy kanálnyi reszelt sajttal, majd a tetejére szórj bőven a sajtból. Egy darabig lefedve süsd, majd pirítsd addig, amíg a sajt aranybarnára sül, és csak ezután tálald. Tuti siker!