Ritkán sütök egyben húst, mert mindig tartok tőle, hogy kemény és száraz marad. De ez a recept most nagyon bevált...
Hozzávalók: 1 kg karaj egyben, vagy kisebb darabokban, só, zöldfűszerek:rozmaring, zsálya, majoranna, bazsalikom, kakukkfű (és tetszés szerint továbbiak), némi zsír, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma és pici víz.
A húst vágd két-három kisebb darabra, és egy deszkán tartva sózd be minden oldalát. A zöldfűszereket keverd össze egy kis tálban, a mennyiség: összesen kb. 3 evőkanálnyi legyen a keverék. Vastagon szórd meg és kend be vele a húsok minden oldalát, mint egy bevonat, majd szúrd bele a fokhagyma-darabokat (a gerezdeket vágd vékony csíkokra). Hagyd állni egy-két órát. A pácolódás után tedd egy magasabb falú tepsibe, Fektesd melléjük a félbevágott hagymákat, tegyél mindegyik hús mellé 2-2 evőkanál zsírt és egy kicsit a tetejükre is, majd önts alájuk kb. 1 dl vizet. Fedd le a tepsit (pl. alufóliával), és kb. egy órát, de akár tovább is párold össze az egészet. Ha már puha a hús, vedd le a fóliát és tedd be sülni 150 fokon, hogy még puhuljon és lassan süljön. A végén, az utolsó 20 percre állítsd a sütődet pirításra és akkor vedd ki, ha szép piros a hús felszíne.
Hagymás krumpli illik mellé köretnek.