Az egyetlen kaja, amit főzés közben meg sem kóstolok, mert annyira nem szeretem... Régi, menzás rossz emlékek :-) A férjem viszont imádja így, ahogyan még egy régi kolléganőtől tanultam az első munkahelyemen.
Hozzávalók: fél kg gyalult tök, egy csokor kapor, kis fej vöröshagyma, pici pirospaprika, fél zöldpaprika, tej, liszt és tejföl.
A hagymát és a zöldpaprikát kis kockákra vágva megfonnyasztjuk kevés olajon, majd beleszórjuk a pirospaprikát (nem kell sok) és a kaprot. A gyalult tököt pár perccel korábban szórjuk meg sóval, majd kicsavarás után szórjuk a hagymás, paprikás alapra. Öntsük fel annyi tejjel, amennyi ellepi és pici sót szórj rá. Hagyd főni a tököt, de vigyázz, a tej hamar kifut, maradj mellette és kevergesd. Ha puha a tök (ez látszik, mert a harsogó tökszálak meghajlanak), akkor mehet bele a kevés tejföl és liszt keverékéből álló habarás.
Ennyi az egész. A hívei esküsznek rá, főleg nyáron, és akár hidegen... Brrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....