Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Lencsefőzelék, az újévi klasszikus

2017. december 31. - rodekri

Minden új év elmaradhatatlan pillanata a lencsefőzelék-ebéd. 

Hozzávalók: 50 dkg lencse, 40 dkg füstölt hús, 1 fej vöröshagyma, babérlevél, citromhéj, só, liszt, olaj

A lencsét a főzés előtti estén egy kisebb darab citromhéjjal áztasd be hideg vízbe.

A füstölt hússal kezdd a főzést, ha már puha, akkor a levében tedd fel főni a lencsét - mehet mellé a citromhéj és két kis babérlevél. A füstölt hús sósságától függően tegyél a vízbe sót. Amikor már majdnem puha a lencse (az áztatás miatt nem kell agyonfőzni!), akkor készíts egy hagymás, paprikás, lisztes rántást, és öntsd fel annyi vízzel (füstölt hús-lével), hogy át tudd forralni, és ha kész, öntsd az egész rántást a lencséhez. Alaposan kavard össze. A füstölt hús levéből érdemes kicsit félretenni, mert a melegítés előtt érdemes belekeverni, hogy ne legyen túl sűrű.

Jó gazdagodást (de azért munkára és lottóra is szükséged lesz a gazdagsághoz....) 

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr6313536249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása