Minden új év elmaradhatatlan pillanata a lencsefőzelék-ebéd.
Hozzávalók: 50 dkg lencse, 40 dkg füstölt hús, 1 fej vöröshagyma, babérlevél, citromhéj, só, liszt, olaj
A lencsét a főzés előtti estén egy kisebb darab citromhéjjal áztasd be hideg vízbe.
A füstölt hússal kezdd a főzést, ha már puha, akkor a levében tedd fel főni a lencsét - mehet mellé a citromhéj és két kis babérlevél. A füstölt hús sósságától függően tegyél a vízbe sót. Amikor már majdnem puha a lencse (az áztatás miatt nem kell agyonfőzni!), akkor készíts egy hagymás, paprikás, lisztes rántást, és öntsd fel annyi vízzel (füstölt hús-lével), hogy át tudd forralni, és ha kész, öntsd az egész rántást a lencséhez. Alaposan kavard össze. A füstölt hús levéből érdemes kicsit félretenni, mert a melegítés előtt érdemes belekeverni, hogy ne legyen túl sűrű.
Jó gazdagodást (de azért munkára és lottóra is szükséged lesz a gazdagsághoz....)