Örök klasszikus, és nem bonyolult sütemény. Adventkor, Húsvétkor, bármikor.
Hozzávalók: 25 dkg puha margarin, 15 dkg porcukor, vaníliarúd vagy vaníliás cukor, 50 dkg liszt, csipet só, 2 tojás sárgája, 1 teáskanál sütőpor, a mártáshoz csokoládé és pici olaj. Én egyből a duplájából készítettem el.
A tészta hozzávalóiból készíts hagyományos omlós tésztát: a puha margarint keverd habosra a cukorral, add hozzá a vaníliát, a tojások sárgáit, a sütőport, majd apránként a lisztet. Gyúrható, kissé zsíros tésztát kapsz, egy lisztezett tálban tedd be a hűtőbe kb. fél órára. Pihentetés után nyújts belőle kb. 5-7 mm-es lapot, majd egy nagyobb és egy kisebb kiszúróval szaggasd ki a karikákat (belső körnek használhatsz pl. almavájót vagy kisebb poharat). Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 10-15 perc alatt megsülnek a karikák.
A csokit olvaszd fel (2 tábla elég ehhez a mennyiséghez), és ha folyékony, akkor tegyél hozzá kevés olajat, ettől szép fényes lesz a csokimáz.
A sütiket locsold meg csokival, vagy márts bele, és ha szeretnéd, díszítsd másként is. Fémdobozban hosszan eláll, de ne reméld, hogy nem fogy el hamar :-)