Igazi csokis ínyencség, csokoládé-kedvelőknek kötelező kipróbálni!
Hozzávalók. 20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 15 deka vaj, 15 deka cukor, 15 deka liszt, 6 tojás - szétválasztva, 5 deka mandula őrölve, narancs- és citromhéj, vaníliás cukor, cseppnyi só, sütőpor. A torta tetejére baracklekvár és tejcsoki (vagy ét) a bevonáshoz.
Az étcsokoládét és a vajat vízgőz felett olvaszd fel és hagyd kihűlni. A tojások fehérjét parányi sóval verd kemény habbá, a sárgákat pedig keverd habosra a cukorral. Apránként adj bele 15 deka lisztet (egy részét lehet helyettesíteni étkezési keményítővel, az enyémben nem volt), tedd hozzá a mandulát, vaníliás cukrot, narancshéjat, majd a habot és a kihűlt csokis-vajas masszát. Öntsd a kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába.
A 180 fokra előmelegített sütőben süsd lassan, tűpróbáig.
Ha kihűlt a tészta, a tetejét kb. fél centi vastagon kend be baracklekvárral. Közben a két táblányi tejcsokit is olvaszd fel vízgőz felett, majd lassan csorgasd a lekvárra. Óvatosan kend el egyenletesre, majd rakd be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Jaj, nagyon finom!