Nem gyors, de nagyon finom!
Hozzávalók: 60 dkg lapocka, 7 dkg füstölt szalonna, 2 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 40 dkg zöldborsó, 1 zöldpaprika, 1 teáskanál pirospaprika, 2-3 teáskanál majoranna, őrölt bors, 1 húsleveskocka, petrezselyemzöld, só
A húst öblítsd le, vágd fel ujjnyi csíkokra vagy kisebb kockákra, aprítsd fel a szalonnát, a hagymát, a fokhagymát és a paprikát is.
Lassan olvaszd fel a szalonnát az edényben, majd tedd bele a húst, sózd, borsozd meg, pirítsd meg, szórd rá a lisztet, majd némi pirítás után a fokhagymát is. Ha jó alaposan megpirult, szedd ki az egészet egy szűrőkanállal.
A maradék zsiradékban dinszteld le a vöröshagymát, tedd vissza a félretett húst, szórd rá a pirospaprikát, majd öntsd fel kb. 1,5 dl vízzel és keverd hozzá a leveskockát. Párold puhulásig.
Amikor a hús már majdnem jó, tedd be mellé a zöldborsót, ha kell, pótold kicsit a levét, majd főzd fedő alatt teljesen puhára.
Nokedli vagy rizsköret illik hozzá.