Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Zöldborsós tokány

2017. április 29. - rodekri

Nem gyors, de nagyon finom!

Hozzávalók: 60 dkg lapocka, 7 dkg füstölt szalonna, 2 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 40 dkg zöldborsó, 1 zöldpaprika, 1 teáskanál pirospaprika, 2-3 teáskanál majoranna, őrölt bors, 1 húsleveskocka, petrezselyemzöld, só

A húst öblítsd le, vágd fel ujjnyi csíkokra vagy kisebb kockákra, aprítsd fel a szalonnát, a hagymát, a fokhagymát és  a paprikát is.

Lassan olvaszd fel a szalonnát az edényben, majd tedd bele a húst, sózd, borsozd meg, pirítsd meg, szórd rá a lisztet, majd némi pirítás után a fokhagymát is. Ha jó alaposan megpirult, szedd ki az egészet egy szűrőkanállal.

A maradék zsiradékban dinszteld le a vöröshagymát, tedd vissza a félretett húst, szórd rá a pirospaprikát, majd öntsd fel kb. 1,5 dl vízzel és keverd hozzá a leveskockát. Párold puhulásig.

Amikor a hús már majdnem jó, tedd be mellé a zöldborsót, ha kell, pótold kicsit a levét, majd főzd fedő alatt teljesen puhára.

Nokedli vagy rizsköret illik hozzá. 

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1512467555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása