Évek óta az egyik legnagyobb kedvenc, két okból: pillanatok alatt kész és a zöldségeket nem favorizáló gyerekek is szívesen eszik így a zöldborsót. Nők Lapja recept.
Hozzávalók: 2 közepes csirkemell, kb. 70 dkg mirelit vagy friss zöldborsó, tej, ételízesítő, só, bors, rozmaring, bazsalikom, borsika, liszt, margarin vagy vaj.
A csirkemellet kis csíkokra vágjuk és a kb. két evőkanálnyi margarinon fehéredésig sütjük. Rászórunk kb.3-4 evőkanálnyi lisztet és jól átpirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, felöntjük annyi tejjel, hogy a liszttől sűrű mártást kapjunk, beleszórjuk az ételízesítőt és a borsót, majd fedő alatt puhára pároljuk. Érdemes többször alaposan összekeverni. Én szeretem wokban készíteni, jól át lehet forgatni és nem sül le az alja sem.
Rizzsel tálaljuk, nagyon finom. És gyors. És egyszerű. És nyammm.