Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Zöldbabfőzelék

2017. április 29. - rodekri

Nyár enélkül? Elképzelhetetlen....

Hozzávalók: 60-70 dkg vajbab, 2 gerezd fokhagyma, liszt, pirospaprika, só, olaj.

A babot vágd fel kb. 1,5-2 centis darabokra és tedd fel főni sós vízben. Amikor már majdnem puha, készítsd elő a rántást: az olajat melegítsd fel és keverj bele annyi lisztet, hogy szép sűrű legyen, majd tedd bele a fokhagymát összetörve és húzd le a tűzről - csak ekkor szórd meg kb. 1 lapos evőkanálnyi pirospaprikával. A megfőtt zöldbabot keverd a rántáshoz annyi lével, hogy a főzeléknek legyen szaftja is, de ne legyen túl híg. Ha kell, még picit sózd meg.

Tejföllel tálald.

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr8712467747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása