Örök nyári kedvenc, én nem tudom megunni... Mivel a családom kevésbé favorizálja, előfordul, hogy több napig is eszem, de nem bánom. Próbáld ki!
Hozzávalók: kb. fél kg darált sertéshús, 3-4 db szép zöldpaprika, egy nagyobb paradicsomkonzerv, hagyma, rizs, fűszerek.
A rizst, kb. két maroknyit, félig megfőzzük, majd a pirított hagymával és a darált hússal összekeverjük, mehet bele oreganó, bazsalikom, só, bors. A paradicsompürét felfőzzük annyi vízzel, hogy sűrű levet kapjunk, sót és cukrot ízlés szerint tegyünk bele.
Amikor forr a paradicsomlé, akkor a húsos masszával töltsük meg a paprikákat, a feleslegből gyúrjunk gombócokat és tegyük a forró paradicsomba. Addig főzzük, amíg a töltelékek feljönnek a lé tetejére, én még egy kicsit tovább is hagyom, hogy biztos finom puha legyen.
Szedjük ki a paprikákat és a gombócokat egy lyukas szűrőkanállal, és a levet sűrítsük be lisztes, pirospaprikás rántással. Amikor jól átforrt, tegyük vissza a tölteléket.