Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Székelykáposzta

2017. április 29. - rodekri

A család egyik kedvence...

A hozzávalók: sertéshús, füstölt tarja, savanyúkáposzta, bors, őrölt kömény, borsika, bazsalikom, majoranna, pirospaprika, hagyma és só - ha kell.

Kezdd az egészet a füstölt hús megfőzésével, bő lében, mert a levére is szükségünk lesz. A sertéshúsból a fűszerekkel készíts egy finom pörköltet, a receptet megtalálod a húsételek között. Míg fő, a káposztát lazítsd fel és a füstölt lével öntsd fel, tegyél bele babérlevelet meg pár szem borsot, és kezdd el ezt is főzni, jól forrald át. A sózással óvatosan! Lehet, hogy a füstölt hús és a leve már elég sós, feltétlenül kóstold meg, és csak akkor sózz, ha még szükséges. A sertéspörköltet is ennek megfelelően sózd csak meg.

Ha megfőtt minden, egy nagy edényben keverd jól össze és forrald át az egészet egyben.

Van otthon elég tejföl? :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr9712467675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása