Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Rozsdás marhaszelet

2017. április 29. - rodekri

Anyósomnál ettem először ilyet, és viszonylag ritkán szoktam főzni, de most eszembe jutott, és felturbóztam egy kicsit, a siker teljes volt.

Hozzávalók: 1 kg lábszár vagy felsál (ez utóbbi talán szebb), 2 fej vöröshagyma, kb. 20 dkg kenyérszalonna, 2 dl vörösbor, 1 evőkanál mustár.

A szalonnát kockázd fel, majd pirítsd le, a zsírt öntsd át egy serpenyőbe, a sült szalonnát pedig tedd félre. A húst vágd vékonyabb szeletekre, csíkokra, kissé klopfold ki és sózd meg. A zsírban mindkét oldalukat süsd kérgesre néhány perc alatt, majd a szeleteket gyűjtsd össze egy nagyobb edénybe (legjobb a kukta, mert abban jól össze lehet párolni az ízeket). A hússzeletek közé szórd be a nagyobb csíkokra, karikákra vágott hagymát, majd öntsd rá a vörösbort, némi vizet, szórj rá őrölt köményt, majorannát, rozmaringot, és tedd bele a kanálnyi mustárt.

Zárd le az edényt, és hagyd főni (kuktában másfél óra, ha mást használsz, inkább kettő, ha nem kukta, jól záródó lábasban is kell legalább 2,5 óra), kis lángon. Amikor kész, szedd ki a szeleteket és a levet turmixold össze egy botmixerrel. A szalonnadarabkákat egy serpenyőben újra pirítsd, melegítsd meg és tálaláskor dobd a tetejére.

Makarónival kínáld!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr8312467557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása