Csodás, gyorsan elkészülő finomság, lehet belőle könnyű vacsora, vendégváró ínyencség. A recept Gabriella oldaláról való, köszönet érte:
http://gabicsek.blogspot.hu/2015/08/reteges-sajtos-vajas-kifli-dagasztas.html?m=1
Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg átszitált liszt, 10 dkg margarin, 3 dkg friss élesztő (vagy egy zacskó szárított), 1 tojás sárgája, 1,5 dl tej, kávéskanálnyi kristálycukor, 2 teáskanál só, egy kis pohár tejföl. A tészta közepében olvasztott margarin és kb. 10 dkg reszelt sajt. A megkenéshez: 1 tojás sárgája és 4-5 evőkanál tej, 4-5 dkg reszelt sajt.
A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk, ha minden hozzávaló langyos, nagyon könnyű vele dolgozni. A cukros tejben picit futtassuk fel az élesztőt, úgy adjuk hozzá. A tésztát osszuk két-három kisebb cipóra, amelyekből egyenként téglalap alakú, vékony lapot nyújtunk, ezeket kell megkenni az olvasztott vajjal és erre kell szórni a reszelt sajtot. Ezután, mint a piskótatekercset, szorosan feltekerjük, majd hagyjuk állni kb. 25-30 percig.
A tekercseket vágjuk ketté, és minden darabot nyújtsunk ki úgy 4-5 mm vastagra. Vágjuk háromszög alakú darabokra és a háromszögeket tekerjük fel úgy, hogy a vastagabb oldalától haladunk a csúcsa felé. Helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsire, kenjük meg a tejes tojássárgával a tetejét és szórjunk minden kiflire reszelt sajtot. Sütőtől függően - alacsonyabb hőmérsékleten - süssük 15-20 percig.
Mennyei, omlós, tálalható.