Ezt a receptet feltehetően nem a gyerekeim fogják letölteni, ugyanis egyik sem él ezzel a finomsággal. De azért mindenki másnak nagyon is ajánlom!
Hozzávalók: 1 fej (kel)káposzta, 40-50 dkg darált sertéshús, 20 dkg-nyi rizs, 1 fej vöröshagyma, tejföl, 1 tojás, só, bors, fűszerek.
A káposztát szedjük leveleire, vágjuk ki a torzsáját, és sós vízben főzzük meg kb. félpuhára. A rizst hasonló módon - csak félpuhára - kell főzni. A darált húst a hagymás, fűszeres pörköltalapon szintén megpároljuk.
A tepsi alját olajozzuk be, szórjuk be morzsával, majd terítsük be káposztalevelekkel. Oszlassuk el rajta a rizses húskeverék felét, majd egy nagypohárnyi tejfölhöz keverjünk 1 tojást, és ennek a keveréknek 1/3-át kenjük a húsra. Ismét káposztalevelek, ismét hús és ismét tejfölös tojás, majd végül a káposztalevelekkel takarjuk be az egészet és öntsük rá a tejfölös keverék maradékát.
Kb. 40 perc alatt 180-200 fokon süssük szép aranyszínűre. Sok-sok tejföllel tálaljuk.