Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Hortobágyi palacsinta

2017. április 29. - rodekri

Ez is egy olyan kaja, amire a fiam előszeretettel jegyzi meg: "Ehetnénk ilyet gyakrabban, mondjuk minden nap..."

Hozzávalók: egy nagy adag palacsintatészta (liszt, szóda, tej, tojás, só, olaj) kb. 10-12 palacsintához, és egy adag csirkepörkölt - ha lehet, filéztesd ki és combot, mellet vegyesen tegyél bele, mert így nem lesz száraz a töltelék, ráadásul érdemes bő szaftban főzni, mert azzal jól nyakon lehet önteni a palacsintákat.

A kész pörköltet némi szafttal vegyítve daráld vagy turmixold át, és oszlasd el egyenletesen a palacsintákban, tekerd fel és sorakoztasd őket egy tepsibe. A szaftot keverd össze tejföllel, és ezzel a szósszal locsold meg a palacsintákat, majd mehetnek a sütőbe, nem kell nekik sok idő, csak kicsit piruljanak meg.

Bő tejföllel tálalhatod.

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr5912467505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása