Ez is egy olyan kaja, amire a fiam előszeretettel jegyzi meg: "Ehetnénk ilyet gyakrabban, mondjuk minden nap..."
Hozzávalók: egy nagy adag palacsintatészta (liszt, szóda, tej, tojás, só, olaj) kb. 10-12 palacsintához, és egy adag csirkepörkölt - ha lehet, filéztesd ki és combot, mellet vegyesen tegyél bele, mert így nem lesz száraz a töltelék, ráadásul érdemes bő szaftban főzni, mert azzal jól nyakon lehet önteni a palacsintákat.
A kész pörköltet némi szafttal vegyítve daráld vagy turmixold át, és oszlasd el egyenletesen a palacsintákban, tekerd fel és sorakoztasd őket egy tepsibe. A szaftot keverd össze tejföllel, és ezzel a szósszal locsold meg a palacsintákat, majd mehetnek a sütőbe, nem kell nekik sok idő, csak kicsit piruljanak meg.
Bő tejföllel tálalhatod.