Kísérlet volt, jól sikerült, meglepő sütemény következik!
Hozzávalók: 8 db tojás, 28 dkg porcukor, 4 csomag puncsos pudingpor a tésztához; 20 dkg margarin, 25 dkg porcukor, pici rum vagy rumaroma, 3 tojássárgája, 3 dl tej és 3 evőkanál liszt a krémhez; 15 dkg porcukor és 3 db tojásfehérje a tetejére.
A rózsaszín piskótát készítjük el először: a tojássárgákat és a fehérjéket különválasztjuk, a fehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verjük, a sárgákat 8 dkg cukorral habosra keverjük. Óvatosan keverd össze a két masszát és lassan, részletekben szórd hozzá a pudingport, vigyázva keverd össze és egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítva süsd meg, kb. 25 perc közepes lángon. A sütőből kivéve fedd le egy vékony konyharuhával, hogy ne száradjon ki.
A lisztet kevés tejjel keverd pépesre és a három tojássárgát add hozzá. A többi tejet forrald fel és keverd hozzá a lisztes, tojásos pépet, főzd újraforrásig, majd hagy hűlni. A puha margarint keverd simára a porcukorral, ízesítsd rummal vagy aromával és dolgozd össze a kihűlt masszával.
A piskótát vágd ketté középen és töltsd meg krémmel. A három tojásfehérjét gőz felett verd kemény habbá a porcukorra és kend a tetejére, mintázd hullámosra és tedd be a hűtőbe legalább négy órára.