Ez a férjem bravúrja, én legfeljebb a golyók formázásában szoktam segíteni....
A darált sertéshúst és a vízbe áztatott, jól kicsavart zsömlemasszát jó alaposan összegyúrjuk, majd beleteszünk 2 tojást - az arányok: kb. 1,5 kg hús, 6-7 zsemle, 2 tojás. Sóval, törött, színes borssal, őrölt köménymaggal, majorannával, bazsalikommal, rozmaringgal ízesítjük, hozzáteszünk 1 fej apróra vágott vöröshagymát és 8 gerezd tört fokhagymát, egységes masszává állítjuk össze és hagyjuk, hogy összeálljon az összes íz.
Kis golyókat vagy lapos pogácsákat formázunk belőle és zsemlemorzsában megforgatjuk. Olajban sütjük.
Stefánia-vagdalt: a masszát kettéválasztjuk, a felét betesszük a tepsi közepére, ráfektetünk két főtt tojást, bevonjuk a massza másik felével, majd jól megszórjuk zsemlemorzsával. Lefedve alufóliával, lassú tűzön kezdjük sütni, majd pirosra sütjük fedés nélkül.
Salátákkal, krumplipürével, rizzsel tálaljuk.