Neve ellenére ez igenis húsétel. Mégpedig rendkívül jó!
Hozzávalók: 60 dkg borsó, 60 dkg dagadó, lapocka vagy comb, 2 ek. cukor, citromlé, 10 dkg margarin, só, bors, fokhagyma, 2 nagyobb fej hagyma.
A borsót főzd meg a cukorral, sóval, citromlével ízesített vízben kb. félpuhára.
A húst vágd apró darabokra, majd egy wokban vagy hasonlóban olajon pirítsd meg, ha levet ereszt, dobj rá egy leveskockát és főzd le róla a levét, lehetőleg fedő alatt, majdnem puhára.
Római tálban vagy lefedhető, sütőbe helyezhető edényben készítsd el, a következőképp: a margarinnal kend be az edény alját és oldalát, és szórd bele a hús felét, rá egy réteg borsó, újabb hús, végül a borsó. A tetejére szórd rá a karikákra vágott vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát.
Hideg sütőbe tesszük, az első fél órában lefedve párold, majd kb. 20-25 percen át süsd meg.
Rizzsel nagyon finom.