A receptet tegnap találtam a facebook-on és muszáj volt kipróbálnom....
Változatait sokféleképpen el tudom képzelni, most sajtos, kolbászos és virslis készült, de lehet bacon-nel, sonkával, párizsival, szóval bármivel tölteni, gyors és egyszerű.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 dkg élesztő vagy 1 zacskó porélesztő, 4 dl tej, só, 5 dkg margarin.
A hozzávalókból könnyű, lágy tésztát gyúrunk, a dagasztógép itt is hasznos lehet. Amíg kel, szedd össze a töltelék részeit, reszelj sajtot, vágj sajtcsíkokat, kolbász- vagy egyéb felvágott karikákat, virslicsíkokat.
Nyújts ki kerek formára a tésztát, lehetőleg vékonyan, és egy pizzavágóval vágd fel, mint a tortát szokás. A háromszögek vastagabb végébe tedd a tölteléket és tekerd fel mindet. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg tojással, majd szórd meg reszelt sajttal. Hagyj közöttük kis helyet, mert sütés közben még kel a tészta.
Kb. 30 perc alatt szép pirosra sül, én 150 fokon sütöttem.
Legközelebb kipróbálom az édes változatot, gyümölccsel, kakaóva, vaníliás túróval, szerintem az is isteni :-)