Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Croissant - sajttal, virslivel, kolbásszal - tetszés szerint

2017. április 29. - rodekri

A receptet tegnap találtam a facebook-on és muszáj volt kipróbálnom....

Változatait sokféleképpen el tudom képzelni, most sajtos, kolbászos és virslis készült, de lehet bacon-nel, sonkával, párizsival, szóval bármivel tölteni, gyors és egyszerű.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 dkg élesztő vagy 1 zacskó porélesztő, 4 dl tej, só, 5 dkg margarin.

A hozzávalókból könnyű, lágy tésztát gyúrunk, a dagasztógép itt is hasznos lehet. Amíg kel, szedd össze a töltelék részeit, reszelj sajtot, vágj sajtcsíkokat, kolbász- vagy egyéb felvágott karikákat, virslicsíkokat.

Nyújts ki kerek formára a tésztát, lehetőleg vékonyan, és egy pizzavágóval vágd fel, mint a tortát szokás. A háromszögek vastagabb végébe tedd a tölteléket és tekerd fel mindet. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend meg tojással, majd szórd meg reszelt sajttal. Hagyj közöttük kis helyet, mert sütés közben még kel a tészta.

Kb. 30 perc alatt szép pirosra sül, én 150 fokon sütöttem.

Legközelebb kipróbálom az édes változatot, gyümölccsel, kakaóva, vaníliás túróval, szerintem az is isteni :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1512467837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása