Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Ropogós malacsült - szilveszteri recept

2017. április 29. - rodekri

Hagyomány szilveszterkor a finom, ropogós malacsült. Igaz, hogy amit kaptunk, inkább már süldő volt, mint malac, de ez mit sem vont le az értékéből :-)

Hozzávalók: 1,5 kg-os bőrös malackaraj (vagy comb), fűszerek, szalonna, fokhagyma, vöröshagyma, sör.

Előző este kezdődik a művelet: a húst lemossuk (érdemes a csontot is rajta hagyni, mert nagyon zamatos lesz a sült), a fokhagymát és a szalonnát apró csíkokra vágva megtűzdeljük a bőr melletti részeket. Őrölt borssal és sóval kell bedörzsölni, de úgy, hogy a bőrre ne kerüljön só és fűszer, mert rágós lesz. Tegyük hűtőbe.

Másnap a bőrt éles késsel kockázzuk be, majd egy magas falú tepsiben helyezzük el, öntsünk alá vizet és egy kevés sört, tegyünk mellé egy egész vöröshagymát, fedjük le (legalább alufóliával) és tegyük a sütőbe párolódni.

Ne sajnáld rá az időt, párold legalább két órán át! Ha már elég puha a hús, szórd meg fűszerekkel (bazsalikom, majoranna, rozmaring, kömény), és sűrűn locsolgatva (sörrel, pecsenyelével, sertészsírral) süsd pirosra, ropogósra.

Rizs, krumpli, ízlés szerint bármi jó mellé.

Boldog Új Évet!

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr3812467569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása