Ákos a nosalty.hu oldalon találta az eredeti receptet, de kicsit továbbfejlesztettem, és nem bántuk meg, bátran ajánlom, ízletes és gyors ebéd vagy vacsora.
Hozzávalók: csirkemell, olívaolaj, citromlé, bazsalikom, oregano, pici só.
Először készítsd el a pácot: néhány evőkanál olívaolajhoz önts kb. 4 evőkanálnyi citromlevet, szórj bele 2-2 teáskanálnyi oreganot és bazsalikomot és egy cseppnyi sót. A pác mennyisége annyi legyen, hogy a csirkemelleket bele tudd forgatni. Hagyd hűtőben állni kb. egy órát.
Wokban vagy serpenyőben süsd át kissé a csirkemell-szeleteket. Az eredeti recept itt véget is ér, és már biztosan így is nagyon finom.
Én még belefektettem a hússzeleteket egy lapos tepsibe, egy részüket befedtem sajttal, és leöntöttem a wokban átpárolt páclével. Néhány perc alatt szép pirosra sütöttem a sütőben.
Rizs és zöldköret illik hozzá. Mennyei.