Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Bazsalikomos csirkemell

2017. április 29. - rodekri

Ákos a nosalty.hu oldalon találta az eredeti receptet, de kicsit továbbfejlesztettem, és nem bántuk meg, bátran ajánlom, ízletes és gyors ebéd vagy vacsora.

Hozzávalók: csirkemell, olívaolaj, citromlé, bazsalikom, oregano, pici só.

Először készítsd el a pácot: néhány evőkanál olívaolajhoz önts kb. 4 evőkanálnyi citromlevet, szórj bele 2-2 teáskanálnyi oreganot és bazsalikomot és egy cseppnyi sót. A pác mennyisége annyi legyen, hogy a csirkemelleket bele tudd forgatni. Hagyd hűtőben állni kb. egy órát.

Wokban vagy serpenyőben süsd át kissé a csirkemell-szeleteket. Az eredeti recept itt véget is ér, és már biztosan így is nagyon finom.

Én még belefektettem a hússzeleteket egy lapos tepsibe, egy részüket befedtem sajttal, és leöntöttem a wokban átpárolt páclével. Néhány perc alatt szép pirosra sütöttem a sütőben.

Rizs és zöldköret illik hozzá. Mennyei.

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr3912467521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása