Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Bakonyi sertésszelet

2017. április 29. - rodekri

Már régen készültem, hogy kipróbálom, keresgéltem a recepteket, a megfelelő húst, aztán végre elkészült, és a gyerekeim egyöntetűen azt kérték: máskor is....

Hozzávalók: 10 szelet sertéscomb (vagy karaj, vagy esetleg csirkemell), 40 dkg gomba, paprika, paradicsom, 1 fej hagyma, olaj, só, liszt, 3 dl tejföl.

A nokedlihez tojás, liszt, só.

A felszeletelt húst sózd és borsozd meg. Tedd fel melegedni az olajat, annyi kell, hogy az összes hússzeletet ki tudd benne sütni. A szeleteket forgasd meg lisztben, majd mindkét oldalukat süsd aranybarnára az olajban, és tedd őket félre.

A hagymát vágd fel, és a húsok megsütése után dobd az olajba, fonnyaszd meg egy kissé, majd jöhet a felszeletelt gomba, ha kicsit már az is összeesett, jöhet a karikára vágott paprika és paradicsom. Tegyél rá egy pici pirospaprikát, és rottyanjon össze egy kicsit az egész. Kevés vízzel felöntheted, ezután tedd bele vissza a hússzeleteket, és fedő alatt párold puhára az egészet. Ne sajnáld az időt, ha sertéshúsból főzöd, várd ki, amíg tényleg puha, omlós nem lesz.

Amikor már az, szedd ki újra a husikat, mert behabarni könnyebb úgy: a tejfölbe keverj egy evőkanálnyi lisztet és add hozzá a mártáshoz. Ha szép, egyenletes állagú, akkor mehetnek vissza a szeletek, és jól forrald össze az egészet.

Nokedli vagy tészta a hozzáillő köret.

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr5412467553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása