Már régen készültem, hogy kipróbálom, keresgéltem a recepteket, a megfelelő húst, aztán végre elkészült, és a gyerekeim egyöntetűen azt kérték: máskor is....
Hozzávalók: 10 szelet sertéscomb (vagy karaj, vagy esetleg csirkemell), 40 dkg gomba, paprika, paradicsom, 1 fej hagyma, olaj, só, liszt, 3 dl tejföl.
A nokedlihez tojás, liszt, só.
A felszeletelt húst sózd és borsozd meg. Tedd fel melegedni az olajat, annyi kell, hogy az összes hússzeletet ki tudd benne sütni. A szeleteket forgasd meg lisztben, majd mindkét oldalukat süsd aranybarnára az olajban, és tedd őket félre.
A hagymát vágd fel, és a húsok megsütése után dobd az olajba, fonnyaszd meg egy kissé, majd jöhet a felszeletelt gomba, ha kicsit már az is összeesett, jöhet a karikára vágott paprika és paradicsom. Tegyél rá egy pici pirospaprikát, és rottyanjon össze egy kicsit az egész. Kevés vízzel felöntheted, ezután tedd bele vissza a hússzeleteket, és fedő alatt párold puhára az egészet. Ne sajnáld az időt, ha sertéshúsból főzöd, várd ki, amíg tényleg puha, omlós nem lesz.
Amikor már az, szedd ki újra a husikat, mert behabarni könnyebb úgy: a tejfölbe keverj egy evőkanálnyi lisztet és add hozzá a mártáshoz. Ha szép, egyenletes állagú, akkor mehetnek vissza a szeletek, és jól forrald össze az egészet.
Nokedli vagy tészta a hozzáillő köret.