Drága Nagymamám tanított erre a receptre, jó szívvel ajánlom Mindenkinek!
Hozzávalók: 200 gr VAJ, 200 gr ZSÍR - ez fontos, omlós lesz így a tészta!!!!, 800 gr liszt, 3 dl tejföl, 240 gr reszelt sajt a tésztába, 3 tojás egészben, 1 evőkanálnyi só, a kenéshez 1 tojás (esetleg pici pirospaprika, bors mehet bele) és reszelt sajt, kömény a tetejére
A dagasztógépben szórd bele a hozzávalókat vagy egy tálban keverd el azokat (a vajat, zsírt ne olvaszd fel, meg kell vele dolgozni, de érdemes).
Ha szükséges, lisztes deszkán alaposan gyúrd össze, majd nyújtsd ki kb. 7-8 mm vastagra. Pogácsaszaggatóval vagy kicsi pohárral - amelyet vízbe mártasz - szaggasd ki, tedd kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, esetleg nyújtsd a tepsibe és derelyeszaggatóval készíts rudakat. A kész pogikat kend meg tojással, amibe tegyél egy picike sót is!, majd szórd meg sajttal, magokkal. Irány a sütő, ezt melegítsd elő 150 fokra, és lassú tűzön süsd jól át a pogácsákat.
Sikered lesz. Nálunk a dupla adag az alap.