Tapasztalatok a konyhámból - lányaimnak, fiamnak és Neked

Krisztakonyha

Krisztakonyha

Apró sajtos (köményes) pogácsa - mindig így készítsd

2017. április 29. - rodekri

Drága Nagymamám tanított erre a receptre, jó szívvel ajánlom Mindenkinek!

Hozzávalók: 200 gr VAJ, 200 gr ZSÍR - ez fontos, omlós lesz így a tészta!!!!, 800 gr liszt, 3 dl tejföl, 240 gr reszelt sajt a tésztába, 3 tojás egészben, 1 evőkanálnyi só, a kenéshez 1 tojás (esetleg pici pirospaprika, bors mehet bele) és reszelt sajt, kömény a tetejére

A dagasztógépben szórd bele a hozzávalókat vagy egy tálban keverd el azokat (a vajat, zsírt ne olvaszd fel, meg kell vele dolgozni, de érdemes).

Ha szükséges, lisztes deszkán alaposan gyúrd össze, majd nyújtsd ki kb. 7-8 mm vastagra. Pogácsaszaggatóval vagy kicsi pohárral - amelyet vízbe mártasz - szaggasd ki, tedd kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, esetleg nyújtsd a tepsibe és derelyeszaggatóval készíts rudakat. A kész pogikat kend meg tojással, amibe tegyél egy picike sót is!, majd szórd meg sajttal, magokkal. Irány a sütő, ezt melegítsd elő 150 fokra, és lassú tűzön süsd jól át a pogácsákat.

Sikered lesz. Nálunk a dupla adag az alap.

A bejegyzés trackback címe:

https://krisztakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1912467789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása